Per la dignitat i els drets socials i laborals de totes les persones

 

Ni directiva de la vergonya, ni 65 hores de treball.
Les organitzacions firmants rebutgem la directiva aprovada pels Ministres de Treball de la Unió Europea que preveu l’ampliació del límit de la jornada laboral fins a un màxim de 65 hores setmanals. També ens oposem a la directiva del retorn, més coneguda com de la vergonya, aprovada pel Parlament Europeu.
Les dues normes suposen un retrocés en els drets socials, laborals i humans de les persones que viuen i treballen a Europa. A més, són una mostra evident de les fórmules de presa de decisions de les institucions comunitàries, ni democràtiques, ni participatives i més submises a les pressions de les patronals globals.
Directiva de la vergonya.- La directiva de la vergonya estableix un termini màxim de detenció de 18 mesos a les persones nouvingudes, permetent que siga una autoritat administrativa, no un jutge, la que decidisca la seua detenció en Centres d’Internament d’Estrangers (com a Guantànamo) abans de la seua expulsió, i permet també la detenció i expulsió dels menors no acompanyats podent ser retornats a països amb els quals Europa o algun dels seus estats membres mantinga acords de col·laboració, sense necessitat que siga el país de procedència del menor, i sense garantir que seran els seus familiars o tutors legals qui se’n faran càrrec.
No acceptem els arguments que defensen la directiva, en el sentit que ara hi ha límits que no poden ultrapassar els estats europeus. Els límits són tan amplis que esdevenen una desregulació quasi total, que no solament permet als estats fer el que vulguen en aquest àmbit, sinó que justifica les polítiques neoconservadores dels governs europeus.
Directiva 65 hores.- La directiva adoptada pels ministres de treball de la Unió Europea que possibilitaria l’ampliació de la jornada laboral de les treballadores i treballadors europeus fins a les 65 hores no pot ser considerada sinó com una brutal agressió contra el conjunt dels treballadors i treballadores.
Aquesta Directiva és pràcticament, la manifestació més clara de l’aplicació del Tractat per a la Unió Europea. La seua orientació conservadora i neoliberal es posa al servei del mercat i dels interessos de les grans multinacionals, grups econòmics i financers. Condemna els treballadors i treballadores europeus a increments de jornada, noves formes de precarietat i noves formes de flexibilitat laboral.
A més, la idea que "el mateix treballador ha de negociar directament amb l’empresari" és un intent de destruir el principi de negociació col·lectiva, un intent de desactivar els sindicats com a força que contraresta la desigual relació entre ambdós estaments, un intent clar de destrucció d’allò que tantes generacions han anat bastint.
Aquest retorn als temps més foscos de la història no pot, sinó, provocar la més enèrgica repulsa i oposició En uns temps que s’endevinen difícils, on l’increment de la desocupació plana com una amenaça, és la reducció de la càrrega laboral, "treballar menys per treballar tots", l’opció vàlida, al nostre país, a tota Europa i arreu del món.
La reducció de la jornada laboral ha estat una reivindicació històrica del moviment obrer i un triomf de les forces del treball sobre el capital, aque li ha arrabassat part de l’excedent empresarial a través de la reducció del temps de treball. De plena vigència hui en el nostre país amb l’exigència de la implantació de les 35 hores, sense reducció salarial.
CONVOCATÒRIA CONCENTRACIÓ
Per tot això, partits polítics, sindicats i organitzacions socials convoquem una Concentració el proper dijous, 10 de juliol, a les 19:30 hores, a la Delegació del Govern a València (plaça del Temple) per manifestar la nostra oposició a l’augment del temps de treball i a la directiva de la vergonya que són un exemple de les polítiques europees allunyades dels interessos de les treballadores i treballadors i de la ciutadania europea i que només beneficien les patronals.
País Valencià, 1 de juliol de 2008
Primera relació d’organitzacions firmants (ordre alfabètic):
– Bloc Nacionalista Valencià (Bloc)
– Col.lectiu Autònom de Treballadors (CAT)
– Coordinadora Assemblees de Joves de l’Esquerra Indenpendetista
– Coordinadora Obrera Sindical (COS)
– Ecologistes en Acció – València
– Els Verds del País Valencià
– Endavant-OSAN
– Esquerra – País Valencià (ERPV)
– Esquerra Unida del País Valencià (EUPV)
– IGEVA
– Iniciativa del Poble Valencià (IdPV)
– Intersindical Valenciana (IV)
Per noves adhesions al manifest de la concentració cal enviar correu electrònic a:
intersindicalvalenciana@intersindical.org
També telefonant al 639 60 60 91 (Vicent Maurí)
La data per les adhesions per eixir en la nota de premsa unitària és fins divendres 4 de juliol, a les 14 hores.
Anuncios

Acerca de hayack

Hayack, de cuyo nombre no quiero acordarme, es técnico superior en imagen, adiestrado para manejar todo trasto, manual, analógico o a pedales, con lente y botones. Adiestrado en tratamiento digital de la imagen, retoque, montaje de vídeo etc. Titulado precario buscando un hueco en este sistema que no comprende. Observador inadaptado que se cuestiona si todo el mundo va al revés o es un servidor quién va en dirección contraria.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s