Al voltant de 150 persones acudeixen a la presentació de l’AJ Alzira “EL Cau”

DSC04138El passat dissabte 19 de Desembre, dintre de la jornada organitzada per l’Assemblea de Joves  d’Alzira “El Cau” s’hi van congregar al voltant de 150 persones de la nostra ciutat. Dita jornada començà amb la presentació tant de l’AJ El Cau, els portaveus de la qual va fer un balanç de totes aquelles activitats que s’han anat fent durant els mesos previs a la creació de l’associació juvenil; així com l’explicació dels punts fonamentals de la forma de funcionar.

Posteriorment, es va dur a terme l’actuació musical en acúsitic del cantautor de Torrent, Pau Alabajos.

A continuació reproduïm els punts bàsics que es tractaren a dita presentació i que pot servir per a entendre i conéixer millor El Cau:

 • Qui som?
  DSC04160L’Assemblea de Joves d’Alzira “El Cau” és un col·lectiu de base, d’àmbit local i radicalment democràtic. El debat, la participació i la presa de decisions col·lectiva són les nostres eines per donar resposta i aportar solucions a les problemàtiques que ens afecten de forma més directa com a joves.

 • Per què s’ha creat?
  Des de la caiguda del mur de Berlín vivim en un nou paradigma global, del que el màxim exponent social, polític i econòmic és la Globalització. És l’època del desencantament, i el pensament únic regna en totes parts. Es produeix un canvi en l’ordre econòmic capitalista, passant d’una economia de producció cap a una economia del consum. Però tot açò és insostenible. És un fet evident que hem entrat en crisi. El capitalisme i el sistema de partits s’ha mostrat caduc. Cal començar a construir el demà, i per a fer-ho hem d’aprendre dels errors del passat. Tenim ben clar que no es pot confiar en els polítics ni en les grans corporacions. Hem de servir-nos de nosaltres mateixos.

  Per tot això, la nostra tasca com a organització de joves, oberta, participativa i assembleària, és organitzar el canvi, conscienciar els sectors juvenils de la població i mobilitzar-los, tot creant alternatives a l’ordre social vigent. L’AJ El Cau es configura com una eina amb la que dinamitzar el teixit associatiu i promocionar l’autoorganització ciutadana, com a fonament per assegurar una societat amb persones lliures, responsables i solidàries. Una societat amb espais autogestionats per desenvolupar-se plenament com a persones.

 • Funcionament intern
  L’Assemblea de Joves d’Alzira és plenament horitzontal perquè així entenem que ha de ser la societat. No creguem en jerarquies ni explotacions de cap tipus.
  En conseqüència, una de les característiques principals del nostre funcionament intern és el consens, que es basa en una estructura de presa de decisions a la qual s’arriba mitjançant la concertació del major nombre possible d’opinions, el que implica una transacció que no requereix votació. Aquest sistema intenta impedir que les opinions minoritàries no siguen tingudes en compte per sectors que tenen la seguretat d’obtenir un vot majoritari. Per altra banda, i en cas de no arribar a un consens, que sol ser bastant estrany, no s’obliga a ningú a adherir-se a la iniciativa, i aquesta es traslladaria fora de l’associació, per realitzar-la a títol individual aquelles persones que així ho volgueren.

Pel que fa a la gent que pot formar part de l’AJ El Cau, cal dir que segons la legislació vigent, i donat que som una associació juvenil, només hi poden formar part persones compresses entre 14 i 30 anys. No obstant això, qualsevol persona pot col·laborar-hi en la mesura que hi puga i ho vulga, i és que, el nostre projecte va més enllà de la joventut, i té una concepció global de la societat. En eixe sentit, un dels nostres objectius és tendir ponts amb tots aquells col·lectius, especialment a nivell local, que aposten d’una forma pràctica per un futur millor, allunyat de tot dogmatisme.

 • Precedents / Què hem fet fins ara
  Des de fa al voltant d’un any, i de forma més o menys espontània, el nostre projecte ha anat prenent forma. Tanmateix, i mentre esperàvem la conformació com a associació juvenil legalment constituïda, llarga espera per cert, gràcies a la burocràcia estatal, hem anat realitzant diversos actes. Entre ells cal destacar la xerrada sobre el Procés de Bolonya i les prèvies fires del llibre gratuït, l’activitat que podriem considerar com la més arrelada i exitosa fins ara.

 • Que farem pròximament
  Els pròxims mesos tenim previst realitzar diverses activitats com cicles de cinema social, xerrades sobre diferents dimensions de la nostra societat, així com una jornada sobre la crisi econòmica. Volem combinar una faceta més formativa, amb altra més lúdica, i tant és així que tenim en ment a mitjà termini crear alternatives de caire més festiu a a nostra ciutat.

http://ajalzira.blogspot.com/

____________________________________________________________________________________________________________________________

Y como no, un servidor estuvo allí cámara en mano para recoger el momento. Primero con la presentación oficial conducida por William Zabala, así como el pequeño discurso de cada uno de los representantes de El Cau. Se notó que eso de hablar en público no era el fuerte de algunos de ellos, aunque unas risas y unas palabras distendidas ayudaron a destensar el ambiente de nerviosismo de muchos de los simpatizantes, así como darle un aire de colegueo en el que todos nos sentíamos más cómodos.

 

Fotos:

Anuncios

Acerca de hayack

Hayack, de cuyo nombre no quiero acordarme, es técnico superior en imagen, adiestrado para manejar todo trasto, manual, analógico o a pedales, con lente y botones. Adiestrado en tratamiento digital de la imagen, retoque, montaje de vídeo etc. Titulado precario buscando un hueco en este sistema que no comprende. Observador inadaptado que se cuestiona si todo el mundo va al revés o es un servidor quién va en dirección contraria.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s