EUPV-ALZIRA demana la retirada dels espectacles de bous en les festes d’Alzira

Aquesta iniciativa, que ha recolzat el senyor Fita i l’equip de govern local, és tota una imprudència

 

Les passades setmanes s’ha donat a conéixer per part de l’Ajuntament el programa de festes d’Alzira i que compta enguany amb la introducció dels bous al carrer, bous embolats i corregudes de jònecs en la nostra ciutat. Des d’EU-Alzira considerem absolutament fora de lloc unes activitats que manquen de tradició en les últimes dècades a la capital de la Ribera, que no estan arrelades a Alzira.

De fet, recordem que existeix un dictamen i una recomanació per part del Consell Valencia de Cultura, uns dels màxims òrgans de la Generalitat, del 2009 per tal que des dels poders públics no es potencien ni es facen aquest tipus d’activitats allà on abans no existien, pels riscos que suposen per als animals i les persones.

A més a més, considerem que aquesta iniciativa que ha recolzat el senyor Fita, que ha comptat amb l’aprovació de l’equip de govern local, el qual ha autoritzat i posat a l’abast dels organitzadors diversos mitjans públics, és tota una imprudència. Cal recordar que, malgrat totes les mesures de seguretat que es puguen seguir, es tracta d’una activitat perillosa, en unes festes en què es consenteix la venda en espais oberts de begudes alcohòliques. De fet, el 2009 van morir tres persones en les festes taurines i es produïren més de 400 ferits en tot l’Estat espanyol. Que s’introduïsca aquesta pràctica a Alzira, absolutament prescindible, suposa tota una temeritat per part del PP.

Per part d’EUPV-Alzira trobem en falta que s’estiga treballant realment per un altre model de festes des de l’Ajuntament, que compte amb una àmplia participació ciutadana i de les diverses associacions i entitats, i es fomenten aspectes culturals: ja siguen actuacions en les places públiques, les competicions esportives o programar activitats lúdiques en distintes parts de la ciutat. Així com fer un programa seriós de tasques que en altres municipis han tingut un gran èxit o han comptat amb el suport cívic i la col·laboració d’agents econòmics de cada localitat: des de fires temàtiques (es fan amb èxit a Guadassuar o l’Alcúdia), fins el recolzament de grups d’artistes locals i comarcals que tenen així una oportunitat de donar-se a conèixer.

EUPV-ALZIRA

Anuncios

Acerca de hayack

Hayack, de cuyo nombre no quiero acordarme, es técnico superior en imagen, adiestrado para manejar todo trasto, manual, analógico o a pedales, con lente y botones. Adiestrado en tratamiento digital de la imagen, retoque, montaje de vídeo etc. Titulado precario buscando un hueco en este sistema que no comprende. Observador inadaptado que se cuestiona si todo el mundo va al revés o es un servidor quién va en dirección contraria.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s