Cal reciclar i gestionar bé els diners públics

DSC06560 La forma en què el Consorci Ribera-Valldigna, encapçalada per l’alcalde de Guadassuar (aquell que volia fer un aeroport i construir una urbanització més gran que el seu propi poble…) ha fet arribar als veïns la informació de la nova taxa ha sigut tan poc adequada que molts han cregut que la resposta que corresponia donar-li era no fer més reciclatge, tot el contrari del que cal. És lògic oposar-se’n* a aquesta nova taxa arbitraria, poc justificada i aplicada en el pitjor moment econòmic per a les famílies, però és imprescindible continuar reciclant, i reciclar millor, les deixalles que produïm almenys per tres raons fonamentals:

    1. No podem seguir contaminant l’entorn proper o llunyà amb més deixalles.

    2. Cap poble vol tindre un nou abocador comarcal o provincial al seu terme.

    3. Les matèries primes s’esgoten i cal extraure totes les que puguem de les deixalles.

Encara que el millor seria aplicar l’estratègia de les 3 R que planteja, abans de Reciclar, Reduir i Reutilitzar, dues solucions millors i més barates. Però amb els que governen ací, estem lluny de vore aixó.

Una altra cosa que cal urgentment és gestionar bé els diners públics, evitant el malbaratament, la corrupció i les despeses innecessàries. I, segons les dades publicades fins ara, no hi ha gent que gestione pitjor que els polítics del PP, de fet som la comunitat amb major deute per càpita i sols Canal 9 (de nefasta i manipulada programació) acumula deutes per damunt dels 1.000 millions d’euros. Si la Generalitat fora una empresa privada probablement ja hauria quebrat.

Quants milions d’euros han cremat en la F-1 o en la Copa Amèrica? I en el viatge publicitari del papa? Quants milions han malbaratat en Terra Mítica les Conselleries i les Caixes? Quants milions públics han furtat els corruptes i els seus amics de les empreses adjudicatàries?

Així les coses i en plena crisi, com s’atrevixen a traure una nova taxa supramunicipal? Clar que cal reciclar, i reduir i reutilitzar, però també cal que gestionen bé el diners de tots, que en els que ens cobren, ben gestionats, hi hauria prou per a mantindre i millorar molt les 3 R !

Pedro Domínguez

Anuncios

Acerca de hayack

Hayack, de cuyo nombre no quiero acordarme, es técnico superior en imagen, adiestrado para manejar todo trasto, manual, analógico o a pedales, con lente y botones. Adiestrado en tratamiento digital de la imagen, retoque, montaje de vídeo etc. Titulado precario buscando un hueco en este sistema que no comprende. Observador inadaptado que se cuestiona si todo el mundo va al revés o es un servidor quién va en dirección contraria.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s