Porres anticrisi

IGNASI MUÑOZ
05 octubre 2010

A les forces d’ordre públic se’ls ha afluixat la porra. La trauen amb una extraordinària facilitat i arreen amb una alegria i una generositat encomiables.

Diu el cap de la Policia Nacional al País Valencià, Antonio Moreno, que tant al Cabanyal com durant la vaga general, els seus subordinats van actuar “amb mesura no exempta de fermesa”. El gran gendarme fa servir termes imprecisos, de difícil quantificació i –en este cas- manifestament inexactes. Perquè al Cabanyal repartiren estopa amb tanta munificència que al subdelegat del govern central amb nom de rei francés constitucional, se li va posar cara de Borbó absolutista.

Ni maquillat al tocador de Maria Antonieta, a Luis Felipe Martínez se li hauria quedat un semblant més pàl·lid després de rebre els primers informes de la batussa perpetrada per nacionals i municipals minuts abans al carrer Vidal de Canyelles. Tot un exemple de coordinació policial que va estendre la blancor al rostre de la sempre acolorida Carmen Alborch i va accentuar fins al fulgor l’aire de poeta romàntic del presumpte líder socialista local, Salva Broseta.

D’un color ben diferent quedaren les carns receptores del zel professional dels funcionaris públics amb garrot incorporat. La gamma cromàtica anava del rosa clar fins al violat intents i recorria tots els matisos del roig imaginables en un taxi ple de marxistes sense carnet.

Clavells semblants van rebre els participants en la batalla de flors improvisada al carrer Colom el passat dimecres: hòsties carregades de “mesura” que deixaren una bona colla de marxistes –estos amb carnet- mirant cap a Moscou.  Els nostres benvolguts guardians triaren el dia de la vaga general per a incrementar la productivitat, conscients que havien de compensar amb el seu esforç la ingent pèrdua d’hores i de PIB de la jornada de folgança massiva.

En este cas -a més- les ànsies productives els menaren cap a nous nínxols de mercat. Ja se sap què passa si Mahoma no va a la muntanya…doncs uns passets ben calculats, i llenya al profeta. Per a que no es diga després que escatimen “fermesa” ni que tantes hores de gimnàs no serveixen de res.

El resultat va ser una impressionant paleta de blaus –de la suau lividesa d’una princesa austrohongaresa i verge a l’atzur refulgent de la Mediterrània- reflectida a la pell d’uns atònits piquets que de provocadors es van transmutar en provocats i -tot seguit-, en involuntaris usuaris dels serveis mínims de la sanitat pública.

El comissari Moreno recorda que correspon a jutges i tribunals dirimir si les actuacions de la policia “s’ajusten o no a dret”. Però això no obsta per a què els ciutadans del carrer –del seu carrer, faltaria més- mostrem la nostra admiració i l’agraïment més profund per la diligència i l’altruisme amb què ell i els seus joves guerrers sostenen el país en estos moments de repressió… perdó, de depressió.

Me l’imagine arengant-los com el sergent Esterhaus de Hill Street Blues –“vagen amb cura allà fora i no dubten a actuar amb mesura no exempta de fermesa”- i m’emocione.

http://www.linformatiu.com/nc/opinio/detalle/articulo/porres-anticrisi/

Anuncios

Acerca de hayack

Hayack, de cuyo nombre no quiero acordarme, es técnico superior en imagen, adiestrado para manejar todo trasto, manual, analógico o a pedales, con lente y botones. Adiestrado en tratamiento digital de la imagen, retoque, montaje de vídeo etc. Titulado precario buscando un hueco en este sistema que no comprende. Observador inadaptado que se cuestiona si todo el mundo va al revés o es un servidor quién va en dirección contraria.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s