Democràcia interna.

El passat diumenge milers de joves, i no tan joves, varen tornar a ocupar la madrilenya Puerta del Sol. Transparència política, la fi de la dictadura de la banca i dels mercats i els serveis públics de qualitat, són algunes de les seues principals reivindicacions. Però sobretot reclamen més democràcia: canvi de la llei electoral, consultes populars i pressupostos participatius, aposten per una ciutadania activa, per que els homes i les dones siguen els protagonistes del desenvolupament dels seus pobles i ciutats, protagonistes amb responsabilitat i capacitat per a participar activament en les decisions que els afecten.

Contraposat a aquest moviment, que a alguns ens ha fet recuperar l’esperança en la transformació, es troba el Partit Popular i els seus mecanismes de presa de decisions, que ens recorden en quin País vivim. Camps va anunciar al seu successor, Alberto Fabra, com si d’una dinastia reial es tractara, ni consulta a les bases, ni assembles de delegats, ni primàries, ni res de res. Per gràcia divina i aclamació Fabra serà President de la Generalitat Valenciana. El mateix mètode es va triar a Castelló per a designar a Bataller, el gran desconegut, com a candidat del PP a alcalde de Castelló. Els mètodes d’actuar en lo intern, reflexen amb exactitud el futur de la societat que es busca, i ha quedat clar, una volta més, que al PP la democràcia i la participació els queden ben lluny.

Nosaltres des d’Esquerra Unida volem que la nostra organització se semble el màxim possible a la societat que volem construir, per això les decisions que ens afecten a tots i a totes es prenen en referèndums, per això tenim llistes obertes en les nostres assemblees i per això els nostres candidats i candidates es trien en processos participatius on tots i totes podem dir la nostra. Ara bé, no estem disposats a conformar-nos amb el que tenim, volem continuar avançant en mecanismes participatius i volem continuar creant espais des d’on es vivencien pràctiques democràtiques per a la formació d’una ciutadania crítica i transformadora, perquè eixe és el model de societat pel que lluitem.

 

Marina Albiol Guzmán
Diputada d’Esquerra Unida a Les Corts

Article d’opinió publicat avui per Mediterraneo

Anuncios

Acerca de hayack

Hayack, de cuyo nombre no quiero acordarme, es técnico superior en imagen, adiestrado para manejar todo trasto, manual, analógico o a pedales, con lente y botones. Adiestrado en tratamiento digital de la imagen, retoque, montaje de vídeo etc. Titulado precario buscando un hueco en este sistema que no comprende. Observador inadaptado que se cuestiona si todo el mundo va al revés o es un servidor quién va en dirección contraria.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s