Demagogs

Marina Albiol 04/10/2011

Hi ha un tipus de polític que es caracteritza per apel•lar a les masses, es recolza en els sentiments de la gent i prometent defendre els seus interessos obté el poder. Ara bé, una vegada assentat fermament en la poltrona, el seu objectiu no és un altre que mantindre el poder a tota costa, encara que signifique fer tot el contrari al que havia promès en el seu moment. Els clàssics grecs tenien un nom per aquest tipus de polític, demagog. Veient les intervencions dels candidats dels grans partits en esta precampanya electoral no deixe de preguntar-me si Rajoy i Rubalcaba no han aprés la seua estratègia política en l’àgora d’Atenes. Com es pot explicar sinó que Rubalcaba i Rajoy, per a arrapar vots, es barallen tot els dies per demostrar qui té la tisora més gran, quan els dos partits s’han dedicat a desmantellar sistemàticament el sistema de benestar a on governen. On queden la reforma de les pensions, laboral i constitucional, impulsades i recolzades per l’exministre i ara candidat Rubalcaba? On queden els monstruosos retalls en educació i sanitat que està practicant el Partit Popular al País Valencià i en altres comunitats governades per ells?

Esquerra Unida ha presentat innumerables mesures d’esquerra en el congrés que han sigut boicotejades pel PSOE i PP, preocupats en no incomodar als mercats i al gran capital i carregar el pes de la crisi sobre la classe treballadora. A qui volen enganyar a estes altures amb promeses vanes i buides!

Pensadors més moderns com Adam Schaff han definit aquest art de la hipocresia política com la logomàquia, la màgia de les paraules, l’emmascarament de la realitat per mitjà del llenguatge, de presentar-se com el que no s’és. Orwell l’anomenava el doble pensar, la facultat de passar del blanc al negre amb ple autoconvenciment, sense enrogir-se ni generar cap tipus de contradicció cognitiva, tot depenent dels interessos immediats del partit.

Les persones d’EUPV, per contra, creiem en el nostre compromís polític en defensa dels que menys tenen, en la fermesa dels nostres ideals, en fer el que es diu, i dir el que es fa. No fer açò és ser simples demagogs.

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/opinion/demagogs_689117.html

Anuncios

Acerca de hayack

Hayack, de cuyo nombre no quiero acordarme, es técnico superior en imagen, adiestrado para manejar todo trasto, manual, analógico o a pedales, con lente y botones. Adiestrado en tratamiento digital de la imagen, retoque, montaje de vídeo etc. Titulado precario buscando un hueco en este sistema que no comprende. Observador inadaptado que se cuestiona si todo el mundo va al revés o es un servidor quién va en dirección contraria.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s